Monday, May 23, 2011

Joosep


Joosepist pole ammu rääkinud. Et kui tubli ja tore ta meil ikka on :)
Joosepile meeldib riidesse panna. Eriti tore on panna jalga saapaid ja pähe mütse ning kiivreid. Kõige popimad on emme plätud, venna jalgratta kiiver ja issi saapad. Aga ka pükse ja muid asju proovib Joosep selga panna. Ja kui on vaja kiirelt kuhugi minna, tuleb teha kindalsti paar kiiremat ringi ümber ahju ja Joosut taga ajada. Tema jookseb nagu puujalgadega käed püsti eest ära ja kilkab suurest rõõmust.
Joosep räägib ka. Praegu veel pikki jutte oma keeles. Ja tundub ,et kõik elusolendid on tema jaoks KRA. See väljend käib nii varese, sipelga kui elevandi kohta. Siis on Joosepi sõnavaras veel Enna, Mõmm, Mämm, Änn, Nna (nina), Bää ja Emme, . Viimast kasutatakse nii emme kui issi puhul.
Joosu on kõva töömees. Tema lemmikuks on haamer ja igale poole toksimine. Talle meeldib kangesti venna mänguasju uurida ja kui kuskil mõni ratastega asi ripakil on siis on tema esimene mees ratast keerutamas. Venna jooksuratas on ka väga popp. Kahjuks ei ulatu jalad veel maha. Aga selle juures ta kükitab ka praegu ja räägib Än änn.
Joosep on ka selline lähen ja teen ise ära tüüpi laps vist. Vahel võib väga pikalt kuskil vaikselt toimetada ning selle käigus üldse mitte pahandust teha. Kuigi ükskord joonistas ta sauna uksele pliiatsiga kriipsud peale.
Nüüd on ka selle söömisega paremaks läinud. Öösel sööb Joosu ühe korra ja päeval paar korda. Ja siis ülejäänud saab juba kausist lusikaga. Tundub et meeldivad tatar ja kui saab kondi otsast liha närida, siis see on ka tegija. Ja nagu Jass samal ajal, aramastab ka Joosep suure lusikaga võid süüa.
Joosu saab aru, kui talle öeldakse et ära tee. Näiteks meeldib talle käia ühest sahtlist klaase võtmas. Kui talle öeldakse, et pane tagasi, siis läheb ja paneb ta klaasi kenasti tagasi. Vaid vahest lööb välja väike kitseke, kes tahaks kangesti mängida ja oootab, et keegi teda klaasiga taga ajaks.

No comments: