Wednesday, May 04, 2011

Joosep oskab

Täna on sünnipäev nii Joosepil kui tema vanaisal. Palju õnne mõlemale. Seda, mida kõike vanaisa oskab, saab ühest teisest blogist vaadata. Ja seda pole mitte vähe. Joosep proovib ka sama tubliks saada nagu vanaisa ja on sellega ka tublisti algust teinud.
Rääkida Joosep juba natuke oskab :) Kutsu teeb urisevat häält, lammas teeb bäää, emme on emme ja issi on ka emme, nina on ninn, söök on mämm ja karu on mõmm.
Uudishimu ja ronimislust on selles lapses suur. Ei ole kohta, kuhu Joosep ei roniks. Näiteks selleks, et suure toa kirjutuslauale saada ning sealt arvutihiir kätte saada tuleb läbida järgmine operatsioon. Es´malt tuleb lükata venna väiekse laua äärde väike tool ning sellega venna lauale ronida. Siis venna laual legokast lükata õigesse serva ja selle otsa ronida. Sealt aga siis suurele lauale upitada ennast. Ja loomulikult on ronitavad kõik diivanid, voodid, toolid ja muu. Ning kui sinna kuhugi kõrgele on jõutud tuleb võidukalt tantsida ka.
Joosep on ka meie peres vist ainuke, kes vabatahtlikult mingit korda luua soovib. Õuest tulles paneb ta oma mütsi kappi kenasti ära. Vastutasuks võtab sealt küll venna mütsi ja paneb sellega toa peale ajama kuhugi.
Ja veel meedlib Joosepile end riietada. Kummikud, saapad, mütsid, kindad, iseg pükse proovis üks päev selga panna.
Söömisega on nii ja naa. Ikka prooviks ju seda paremad kraami emme käest nuiata, aga emme ei taha enam väga anda. Ja siis tulebki leida paremaid asendusi. Miskipärast on praegu paremaks asenduseks liivakasti liiv, mida lausa kühvliga vahest suhu pannakse. Samas täna sõi Joosep kenasti ka kartulit. LIhtsalt kahvel oli ka vaja anda. Eks paistab, kuidas see söömine meil edasi kulgeb. Hambaid on ka endiselt kaks. Seega väga kõva asja veel närida ei saa.
Arstil käisime ka ükspäev. PIkkuseks saime 75 cm ja kaaluks 9,48 kg.
Ja venna on ka Joosepile väga tähtis. Vennaga koos saab isegi vahest mängida ,kui venna lubab. Venna nimelt kardab, et Joosep tema suurte poiste Lego katki teeb. Aga mõne väikese mehikese ikka saab ja eile tuli niel see mäng juba päris hästi välja. Aga samas saab ka vennaga koos ümber ahju joosta ja üksteist taga ajada.
Magada meeldib Joosepile endiselt kaks korda päevas.
Vot ja mida Joosepil vist pole on kannatus. Kui paar korda on midagi proovitud ja asi välja ei tule on ta kohe kuri ja asjad lendavad. Aga samas kui midagi teeb, siis põhjalikult ja süvenenult.
Et siis selline tore poiss on meil.

No comments: