Wednesday, August 22, 2012

Soome vol 3 2012

Tegelikult on nii, et meie kolmandast päevast pole nagu midagi rääkida, sest selle me veetsime IKEAas, aga teise ööbimiskoha kohta on päris palju rääkida. Traditsiooniliselt käime siis ööbimas Tarmo töökaaslase juures, aga kuna meid on juba päris palju ja soomlastel esmaspäev oli siiski tööpäev, ei jäänud neid kiusama. Aga nad soovitasid meile väga vahvat ööbimiskohta. Algul netist pilte vaadates ei olnudki nagu aru saada, et kui vahva seal on. Tuba oli korralik ja kööki sai ka kasutada, seega meile ju sobis. Aga kui kohale jõudsime, siis oli WOW efekt ikka tõeline. See oli kiirtee kõrval väikeses rohelises aedlinnas, kus enamus maju olid sellised rootsipunased ja aedadega madalad vanad majad. Ja kui olid uued majad, sisi ikka puidust ja madalad. Maja ise oli vana ja väidetavalt 18 sajandist. Üüriti välja tubade kaupa ja kööki ning pesuruume said kõik kasutada.

 Meie tänav :) Otsast paistab kohvik, kuhu pärast jalutama läksime.

 Tänav teisele poole

 Aiaga majake.

 Kõikide teise korruse akende all olid majadel redelid. Vist tuleohutuse nõue :) Kohati olid need vahvad metallist ja kokku keritud.

 Kohviku kõrval oli vahva maja. Ma pole veel enne näinud palkmaja, millel on rõdu. Kusjuures kummaline on see, et aknaid üleval polnud. Võimalik, et midagi meie aida stiilis ja suvel magamiseks mõeldud.


 Kohvikumaja .Kahjuks küll kinni. Tundus, et see koht oli üldse mingi ajaloolisem paik kiriku ümber. Võimalik, et mingi rootslaste vanem asundus.

 Meie tuba. Tädi oli poistele jätnud kasti mänguasju põrandale. Ja vaadake neid vahvaid vodipesusid ja patju. Lausa kakluseks läks, kes kus magab. Ja see voodi on ka väga vahva ja vanaaegne. Kogu maja sisustus oli tegelikult pärit u 50ndatest.

 Joosep leidis uue kaisusõbra.

 Hommikul ärgates mäng jätkus

 Tagasi eestisse.

No comments: