Wednesday, August 22, 2012

Soome 2012 osa

Käisime jälle peaaegu traditsiooniks saanud pereresil Soomes. Ikka Meremaailm, Linnamägi ja uue asjana ka Heureka. Nüüd oli Joosep juba nii suur, et sai täitsa aru, et läheb laevale. Algul arvas küll, et ta väga ikka ei taha minna selle suure kolaka peale ja tema tahaks väikese laevaga minna, aga pärast leppis suurega ka. Sel aastal oli meil kaasas teine onu ja tema siis tutvus esimest korda meremaailmaga.


Sama tegi ka Jaagup

Joosep aga vaatas kõiki kalu väga hoolega ja karjus kõva häälega kogu üle pargi...Emme vaata KALA. Ja seda iga jumala akvaariumi juures :)

Ja siis tuli lõbustuspark. Esmalt saatsime issi ja veel mitte midagi halba aimava onu suurte inimeste atraktsioonidele ja läksin ise poistega lastepoolele sõitma. Esimene atraktsioon kuhu onu lükati oli rakett. Meie aga käisime rongil.

Joosep oli ülimalt solvunu, et teda sellele autoderajale ei lastud. Lubas järgmiseks aastaks õige pikkuse peale kasvada, kuigi ütles, et tema on juba praegu suur   poiss.



Selle asjaga tohtis Joosep sõita vaid koos issi või onuga.


Siin said aga kõik asjaosalised ise sõita ilma saatjata :)

Kuskil pooles õhtus vajus Joosep väga ära. Hobuse järjekorras oodates jäi lausa magama. Kui järjekord temani jõudis, küsisime, et kas tahad minna sõitma. Väsinud mees tegi silma lahti ja noogutas sügavalt. Aga kui tema kord käes oli, ärkas ja sõitis vapralt oma ringi ära. Ja vanemad ei raatsinud väga last magama ka toppida.

Jasperi eelmise korra lemmik

Kõik peale issi sõidavad.

Mehed sõidavad. Joosep selleks ajaks õnneks magas. Muidu oleks vist veel õnnetum olnud, et siin ka sõita ei saa.


Vapper Jaagup, kes ka sõitis karuselli ja hobusega. Üldiselt talle meeldis.

Jaagup sõidab hobusega.

Minu kõige äkilisem karusell. Ja ausalt, see on paras loksutaja ja täitsa vahva asi kui päris aus olla. Päris häid kurve võtab ja Jass Joss kilkasid selle peal kõva häälega.


Rongi tagumine uks.


Tarmo pildil pea alaspidi
Õhtul u 20.30 Issi läks oma eelmise korra unustamatut mälestust kordama.

Ja kui eelmine kord sai Jassi ähvardatud, et kui pikaks ei kasva, siis teetassiga sõita ei saa, ning lõpus teetassideni me ei jõudnudki, siis seekord olid teetassid ka. Ja tuli välja et sinna teda niisama ei lastagi. Vaid ainult koos saatjaga. Ja väitis et see on tema selle korra lemmik.

No comments: