Wednesday, August 25, 2010

Joosep arstil vol 6

Tegelikult on see ennetav postitus, sest arstile läheb Joosu homme. Aga pildid jõuan ülesse panna juba täna :)

Joosep
Kaal 7870g
pikkus 69 cm

Jasper umbes sama vanalt juunis
Kaal 7520g g
pikkus 64 cm


Igatahes on möödunud mõned nädalad ja Joosep seisab juba suhteliselt kindlalt igasuguste asjade najal ning oskab ka juba alla põrandale tagasi minna kui väga ära väsib. Nagu näha julgeb juba ühe käe lahti ka lasta. Ja loomulikult on vaja ikka kõndida ka. Näiteks selle värvilise abivahendiga jalutas ta üks päev üle toa. lükkas aga nõksu kaupa ees ja läks. No ja kui me selle ära korjasime, siis lükkas muid käepäraseid vahendeid alates jasperi toolidest ja lõpetades Lego majani.

Süüa on ka Joosep proovinud. Kabatsokki ja porgandit. Ja siin kordub sama, mis Jasperiga. Mul oleks lihtsam see toit läbi sõela ajada ja kenasti püreestada ning siis ise see plöga mööda kappe, lauda, Joosepi riideid ja Joosepit laiali määrida. Jasperiga erinevus on vaid see, et kui Jass lihtsalt lükkas keelega kõik välja, siis Joosep oskab seda effektset puristamise värki ka. (ja meil on just valgeks peitsitud kapiuksed ja lagi) . ühesõnaga supilusikatäiest toidust jõuab seedimisse vaevalt pool teelusikat ning üllatus üllatus, sellest sai Joosepi vist sellised gaasid, et ajas kohe röökima. Meie muidu üle pooel aasta väga vagane ja tasane laps röökis ühel õhtul lihtsalt tunnikese või nii. Nojah, ühe korra on ta veel varem ka nii röökinud vanavanemate juures. Aga siis oli põhjuseks vist keskkonna muutus ja temale veel tundmatud inimesed ümber ringi. Seekord oli kõik puha kodune värk.

Aga jutukaks on ka Joosep meil läinud. Räägib igatsugu bu ja ba ja prrr prrr värke. Me kahjuks aru ei saa. Aga igatahes homme panen ma siia need uued kaalud ja pikkused ka. Arstile vist ei tohi ainult öelda, et poiss juba käib ja seisab.

No comments: