Thursday, March 11, 2010

Joosep 2 kuud

Enne kui Joosep kolme kuuseks saab tuleks ära rääkida ka mida tema kahe kuusena teeb ja kuidas on. Esmalt pildistamise sessioon. No ema tahaks ju kena ja naeratava näoga last, aga Joosep oli oma kõige mõtlikuma ja tõsisema näo ette mananud selleks ajaks. Ja see välku tegev ja plõksiv aparaat võtab ta pea alati tõsiseks. Igatahes vahepeal tuli ka kerge muie ning siis peale pikemat kukutamist ja imelike häälte tegemist läks joosepil igavaks. Nojah. Kaua sa ikka kuulad seda ebaoriginaalset "Joosep kukuuu". Vahepal käis veel üks kallistaja ka. Nagu näete, on ka Joosep pildi peal olemas täitsa :)

Aga siin ta siis on, meie kahekuune. Tegelikult rõõmus ja varane linnuke kes ärkab ema meelehärmiks varem kui issi igapäevane tööle kutsuv äratuskell. Nimelt on emme hommikune äratus kuskil 6.30. Issil kõigest 6.50. Ja tõele au andes, saab issi oma äratuskella ka vähemalt kaks korda 10 minuti kaupa edasi lükata ja veel voodis mõnuleda. Joosep aga kukub kohe suhtlema ja lobisema kui näeb, et keegi silma lahti teeb ja teda ka vaatab. Ema muidugi on laisk ja peale mähkmete vahetust ja söömist põõnab ema edasi. Joosep vist suhtleb. Igatahes on emal plaan, et kui Joosep vanem on, siis saadab ta Joosepi koos issiga hommikul putru sööma ja põõnab Jasperiga koos edasi.

Aga muidu magab see jutulind öösel kenasti. Vast korra ärkab öö jooksul söömiseks. Üldse on Joosep tõesti mõtlikum ja kuidagi asisem kui Jasper. MIs ei tähenda, et Joosep pidevalt kulm kortsus ja nägu tõsine peas maailma vaataks.
Mõtlikus poosis Joosep. Selline poos on üsna tavaline.

JOosep ei panusta ka väga ringi liikumisse. Keerata küljele veel ei viitsi. Piisab ju kui pead keerata. Kõhuli olles on ka pea tõstmine väga raske ja siis kurdetakse pidevalt ja kestvalt äu äu kui keeruline see on. Jass oli selleks ajaks juba keeramisegi selgeks saanud. Esimesed katsed näppu lutsida on Joosep ka ära teinud. Aga see näpu suhu organiseerimise protsess on üks vaevaline ja keeruline asi. Samas süles olles ajab Joosep end väga pikaks ja uudistab üle õla seda maailma mis ümber on. Muidugi siis on ta ka eemal põrandast, mis vist enamuse ajast kõmiseb, kuna mürtsu-venna ümber ahju jookseb ja demonstreerib Joosepile kuidas roomata, käputada ja joosta saab.
Aga mis Joosepile väga meeldib, on laulmine ja võimlemine. Eriti kui tema jalgu siputada. No ja rääkida võiks ta ka. Ikka äu ja õu ja bu. Nagu siin pildilgi: Aga ma kohe ütlen teile : BU

No comments: