Monday, January 19, 2009

Jonn

Jasperil on üks suuur jonn. See tuleb peale siis, kui multikas läbi saab ja tiitrid jooksma hakkavad. Siis tuleb südantlõhestav nutt ja nuuksudes teatatakse, et tahaks veel multikat saada. Aga multika aeg saab otsa. Ja siis on 5-30 minutit vestlust läbi pisarate, et kui palju Jass ikka tahab multikat. Tavaliselt on Jasperi osa selles vestluses lausetega:
Tahan veel multikat.
Multikat tuleb veel.
Emme osaks jääb argumenteerimine, miks rohkem multikat ei tule ja lohutamine, et homme tuleb jälle.

Aga eile oli meil selline omapärane jonn. Suures erutuses, et Marko sünnipäevale minek ning osaliselt ka tühjast kõhust tingituna otsustas jass enne minekut veidi protestida. Jasperile ei mahtunud kuidagi pähe, et nüüd peaks ka tädipoeg sünnipäevaks kingitust saama. No on ju siiani olnud tema sünnipäev ja päkapikud ja jõulud mitmes kohas ja tema kogu aeg kingitusi saanud. Seega ei tahtnud tema pükse ega autoga sõitma minna. no mis sa ära teed. Ei läinud ükski argument läbi. Lõpuks teatas jass suure kisaga
Lähen ärrra!
Lähen ärrara bussi peale!

No mis sa selle peale kosta oskad? Ja nad ütlevad, et lapsed on kodu peegeldus, aga mina küll ei tea, kust jasper on näinud, et niimodi ähvardada saab, et lähen ära. Ja kas nüüd on siis teada, et mismoodi ta teismeeas jalutabki kodust ära?

1 comment:

Eiku said...

Harjutused iseseisvaks eluks... või siis vähemalt teismelise eaks. :p