Sunday, December 04, 2011



Jassil tuli ühel päeval mõte, et tema tahab raha teenima hakata. Mis mul selle vastu saab olla. Ütlesin, et mõtle siis välja, mida sa teha tahad ja hakka tegema. Peale mõningast mõtlemist tuli diivanilt jorin, et tema ei tea ja ei oska. No aga siis ei saa ju raha teenida, kui sa ei tea mida sa müüa tahaksid. Natuke mõtlemist veel ja siis väike nutujoru. No andsin siis idee, et tee jõulukaarte. Lõikasime paberist kaardid välja ja Jass asus kaunistama. Pliiatsitega oli varsti jama majas, sest läks veidi valesti ja üldse, ei läikivat need õieti. Jõulukaart, see ilus, peab läikima ja sätendama. Pisarad taevani. No ei jäänud siis muud üle, kui otsisin oma käsitöökastist vanad kuumusega paisuvad värvid välja ja mõned pärlid ka ning läks asjaks. Harilikuga tuli ette joonistada ja pärat ära värvida ja siis tuubist värvi peale pigistada. Lõpuks sai uhkelt 5 kaarti kokku.

Täna, kui mul küla peale asja oli, võtsin siis Jassi ka kaasa, et las siis müüb. Kokku sai lepitud, et ise müüb. Mõtleb ise hinna välja ja pakub ka ise. Sai täitsa kenasti hakkama ja juba arvutasa ka, et kui suure LEGO ta selle kõige eest ikka osta saab.

Mõned müügiseigad ka.

* Maksta saab ainult ükskõik millise tänapäeva rahaga.

* Kommentaar peale teise pere juures käimist: Eelmine kord kui me Kasparil külas käisime, siis ma küll nägin neid kahte plikat ja ma teadsin kohe, et nemad tahavad ka jõulukaarte.

Mainima peab, et kaks plikat lõpetavad kohe kohe põhikooli ja eelmine kord oli natuke peale jaanipäeva.

No comments: