Friday, January 07, 2011

1 aastane Joosep

Selline ta meil siis on. Armastab mängida, palli taga ajada, vennaga peitust mängida ja jalutada kellegiga käest kinni. Päev peale aastaseks saamist on ta ka juba pikemaid püsti käimise trette ette võtnud. Nii oma 5 m köögilauast arvutilauani. Seda küll omal moel külg ees nagu krabi. Harjumuse jõud on ju suur. Kui sa ikka 9ndast elukuust alates külg ees mööda diivani ja lauaservi oled käinud, siis tundub nii lihtsam.
Ja kui nii võtta, siis mõend sõnad on ka. Näiteks emm ja mämm. Samas üritab ka pall ja puu järgi öelda.
Aga kõige rohkem meeldib Joosepile, kui ta näpuga näitab ja talle siis seletatakse, mille suunas ta näitab. Nii võib ta tükk aega issiga mööda tuba jalutada ja küsida.
no ja Issi. Kui Issi töölt tuleb, siis kablutavad mõlemad poisid issi juurde. Jasper püsti jalal saab kiiremini ja käib supsti süles ära. Ja siis on Joosepi kord. Tema aga ei taha lasta issil isegi riideid ära vahetada. Lausa nutt tuleb peale, kui issi sülest maha paneb. Issi on üks ütlemata lahe tegelane igatahes.
NO ja söömisest võib ju ka rääkida. Ütleme nii, et sööb rohkem kui enne. Ega seda ikka üle ühe supilusika täie ei ole ja peamiselt on söögiks kartul. Tükkidena ja pudruna. Porgandi ning kõrvitsa võin ise ära süüa kui tahan. Isegi kui seda kartuliga segada. Kamapallid on head asjad ja peale võib lonksata keefiiri. Ja siis on lahe, kui emme näiteks kooki teeb ja kreemipritsiga mascarpone kohupiima otse suhu laseb. Võibolla peaks muid sööke ka nii manustada proovima.
Aga muidu on Joosep üks asjalik ja tegus tegelane, kes eriti sõna kuulata ei armasta. Käib, uurib ja tegutseb omapäi. Kui midagi keelatakse ajab sarved vastu ja isegi väike jonnijuurikas onvahest välja löönud.
Aga muiud on ta rõõmus, õnnelik ja asjalik poiss. Ja tundub, et väike Elvis on ka sees. Muusika meeldib väga ja ennast selle rütmis jõnksutada.

1 comment:

KK said...

Juba aastane! Kuidas see aeg küll nii ruttu läheb