Tuesday, December 07, 2010

4 aastane Jasper

Sellest on juba üle kuu aja kui Jass sai 4 aastaseks, aga temast peab ju ka rääkima. Jass on...
Oi ta on palju asju.
Esiteks on ta väga seltskondlik ja lausa kohati pealetükkiv. Tema peab saama kõigiga rääkida, lugeda, mängida ja olla. Jasper ilma inimesteta oleks vist väga väga õnnetu. Jass räägib teiste jutule vahele ning kui ta isegi ei tea, millest eelnevalt räägiti, haarab viimasest kahest sõnast kinni ja moodustab ühe ülimalt naljaka ja vinge kokkuvõtva puändi.
Jass on ka ülimalt emotsionaalne. Eriti ülevoolavad tunded on tal siis kui ta on Niii õnnetu või Nii kurb. Ja kui küsida, mis asju paremaks teeks, tuleb ahastav vastus: Ma ei tea :S
Jass on ka ülimalt uudishimulik. Ta käib ja uurib kõikvõimalikke kohti. küll vanaema juures köögisahtlite sisu kui poes mõne kinnise paki nurka. Ja siin ei aita miski, ta peab lihtsalt uurima ja urgitsema.
Jass on ka ülimalt hooliv. Ta paneb tähele mida teised on soovinud ning lubab siis näiteks issile jõuluvanalt suurte poiste suurte piduritega kelgu tellida. VÕi võtab väikevenna koos endaga raketiga suureks saades kosmosesse kaasa.
Jasperi vaieldamatud lemmikud on Legod. Eriti Autode ja Leluloo multika omad ning rongid. Rongidega on aga kehva lugu, sest väike vennas veel ju ei oska mängida. Nii siis ootabki Jass oma tuba, kus saab ise oma rongid laiali laotada. Lisaks meeldib Jasperile nuputada ja ülim nauding on endiselt see, kui ta saab kellegi koos raamatuga nurka suruda ja endale ette lugema panna :)
Eks ta ei kuula sõna ka vahel ja teeb lollusi ning vahest on teod kiiremad kui mõtted, aga ikka juhtub. Kuidagi peab ju kasvama ning õppima ka.
4 aastane Jass oskab natuke lugeda, natuke arvutada, käib suure hea meelega lasteaias ning vahetevahel juba oskab Joosepiga koos ilma pusklemata mängida.
4 aastane Jass on 14 kg raske ja 95 cm pikk

No comments: