Friday, July 09, 2010

Joosep 6 kuud


Meie poja sai nüüd siis pool aastat vanaks. Ei mäletagi enam, kuidas 4 jaanuaril mööda Tartu mntd autoga kihutades sünnitusmajja jõudsime. Või noh... Ukse taha jõudsime ju. Aga Joosu on sellest ajast alates väga kõvasti arenenud. Ta on rõõmsameelne ja uudishimulik poiss kes on rõõmustab, kui oma vennat näeb ja kui issi töölt koju tuleb.
Joosep oskab meil väga osavalt roomata ja tõmbab ka juba ka põlved kõhu alla ning käputab ja jõnksutab end edasi tagasi. Edasi küll veel ei liigu käpuli. Roomates aga uurib järgi kõik venna põrandale jäetud raudtee jupid ja mudelautod. Lisaks meeldib Joosepile lugeda. Kui aga põrandal paberit näeb on see kohe tal suus. Ja õhtune lugemine on ka talle meelt mööda. Eriti kui Issi Jassu voodis raamatut loeb. Roomamise kiirendus on tal ka päris vinge.
Selili ei viitsi Joosep enam väga olla, aga vahest on nii ka hea umbrust uurida. Kõhuli keeramine on Joosepi jaoks sekundite küsimus, tagurpidi tagasi aga ei oska taveel. Joosepile meeldib ka väga püsti seista. Kui teha selili istesse harjutusi, siis tema küll istuma ei jää, ikka ubib ise end püsti. Jalad on tugevad küll juba. Toe najal end veel rinnuli ei aja.
Joosepile meeldib põrandalt pisikesi lõnga ja riidejupikesi näpuga nokkida. Kui kätte ei saa siis paneb täie käega päts päts ja proovib uuesti.
Vahepeal Joosep ka puristas ja põristas, aga selle on nüüd vist ära unustanud.
LIsatoitu olen talle nii nalja pärast andnud. See on olnud siis kas tükk leiba lutsutamiseks või metsmaasikas või maasikas. Aga Joosepil on samasugune reakstioon toidule nagu Jasperilgi. NImelt kõik keelega kohe suust välja ja kui midagi tahkemat aga kurgu suunas liikuma hakkabki, siis paneb see öökima. Aga ega me väga kiirusta ka. Kõik omal ajal.
Jaanipäeva eel käisime arstil ka. Seal kaaluti Joosep 6,8 kg raskuseks ja 65 cm pikkuseks.

No comments: