Tuesday, September 01, 2009

Teatris

Jass käis teatris. Esimest korda elus siis nii, et läksime teatrimajasse kohe. Siiani on kogemused firmade jõuluetendustega. no ja ega me siis mingid papist poisid ole. Ikka kohe Estoniasse ja lauluga etendust vaatama minna vaja. Igatahes oli etenduseks Lote ja enne teatrisse minekut vaatasime internetist juba pilte. Jass küll avaldas soovi, et Lote oleks teatris ka enda näoga, aga seletasin siis, et Lote kasvas natuke ning nüüd on sellepärast teist nägu. Enne teatrisse minekut arvas Jass kodus maja ees, et ta siiski ei tahaks minna, aga leppisime kokku, et vaatame, ja kui ei sobi tuleme ära.
Teatris aga oli kõik tore. Kava sisse sai kleepse kleepida ja suurt maja uudistada ning lavaaugus pillimehi ka piiluda. Ja kui etendus algas, vaatas Jass lummatult ja vaikselt etendust ning polnud juttugi ära minemisest. Mulle meeldis etendus sammuti, kuigi võibolla niiväikesel oli lauludest aru saamisega raskusi. Aga tegevus käis ja vahel oli vaja Jasperil ikka üle küsida, mis see või teine tegi. Aga seda kenasti vaikselt ja teisi mitte segades. Ja loomulikult sai vaheajal teatri kohvikust veel kommi ka osta ning sokolaadised näpud suure hoolega piduliku pluusi hõlma puhtaks tõmmata.
Peale etendust arvas Jass, et teatrisse võib veel minna. Ja kuna me sõitsime kohe peale etendust Paide vanaema vanaisa juurde, siis nüüd on Jasperil seos ka selle kohta. Et peale teatrit saab Paidesse :)

Ja üks asi sai sellest teatrist veel alguse. Jassil oli oma kamm, mida ta siian üritas ära peita, et ei peaks jumala eest juukseid kammima. Eile aga käis ta kammiga mööda tuba ja rääkis, et tema kammib ise juuksed ära, siis saab teatrisse minna. Täna küll väitis, et lasteaeda minekuks pole vaja juukseid kammida. Aga samas on hea, kui teatrissegi minnes tukk sirge on.

No comments: